RONDOM

Ontdek de streek en geniet van een prachtig gebied met dorpen, verzichten, patrimonium...


Voor toeristische informatie, streekverkenning, wandelroutes, fietsroutes, reservaties en voor al uw andere vragen, zijn we er voor u.

 

Toeristische streekinfo vindt u bij de toeristische dienst "Royal Syndicat d'Initiative Marcourt - Beffe".

Op de site van Coeur de l'Ardenne vindt u de meest gekozen attracties uit de streek en op onze facebookpagina kan u ook terecht voor up-to-date nieuws en events.

Zo bent u geïnformeerd over de beste activiteiten of uitstappen van het moment.

 

Wandelen en streekverkenning

Voor uw wandelactiviteiten bent u op de juiste plaats. De Ourthevallei en daarrond het afwisselende spel van bos en veld is prachtig om te ontspannen. In de straat kan u op twee wandelingen aansluiten, namelijk Wade des Mohons en Chanieu. Er is de woudroute en nog veel meer te ontdekken. In de B&B liggen wandel- en fietskaarten ter beschikking van onze gasten.

 

Actief sporten

Voor avontuurlijk sporten verwijzen we u door naar Brandsport, de activiteiten rond Durbuy van La Petit Merveille of Ardenne avonture in La-Roche. Is het gaan kayakken of iets uitdagender zoals klimmen of touwenparcours en moutainbike, het aanbod is gevarieerd. In Rendeux starten er 3 MTB-routes: La Spinette, Notre Dame des Champs en Saint-Thibaut.

 

Kaas

Het landschap is een lappendeken en daar zijn de vele dierenhouders een resultaat van. Proef hun producten ter plaatse en laat u fascineren door hun beroep. Een greep uit het aanbod: La Fromagerie de Tourelles, La Chèvrerie d'Ozo, Le Plateau du Gerny.

 

Brouwerijen

België is het land van bier. Bezoek een brasserie waar her bier gebrouwen wordt.

Krijg een rondleiding in de brouwerij en proef terplaatse. Kleiner en plaatselijk brouwen ze Lupulus en Oster. De grotere en bekendste brouwerij van de streek is de Brouwerij Achouffe.

 

Chocolade

België is ook chocolade. Hier in de streek zijn enkele chocolatiers die hun vak met liefde beheersen. Is het pasta, zijn het pralines of enkel voor het chocolaatje bij je koffie. De bekendste en onze favoriet is Chocolaterie Defroidmont.

 

Restaurants

Voor een restaurantbezoek is er keuze in overvloed voor elk budget.

Op loopafstand zijn er zelfs twee restaurants. Li P'tit Créton en Au moulin d'Hamoul.

In Durbuy, Hotton en La Roche-en-Ardenne is er ook een divers aanbod.

Zelfs sterrenrestaurants als Les pieds dans le plat en Le cor de chasse ontbreken niet.


Reserveren is een must.

Laat het ons weten en we voorzien dit voor u.

Durbuy
Cheoux
Au comte d'Harscamp

B&B Les Lits de Nohaipré

Rue des Hêtres 2A,

6987 Rendeux (LUXEMBOURG) Belgique

T.: +32(0)476 458 219

M.: info@leslitsdenohaipre.be

BE67 1030 4869 5987